Hanzehogeschool lijkt 2G alvast te willen conditioneren bij studenten

De Hanzehogeschool in Groningen lijkt 2G alvast te willen conditioneren bij studenten. De hogeschool wil namelijk dat bij een positief geteste klasgenoot ‘onbeschermde’ leerlingen 5 dagen in quarantaine gaan. Voor ‘beschermde’ leerlingen geldt dit niet.

De school heeft zelf een document gemaakt met daarin informatie over of leerlingen wel of niet naar de hogeschool kunnen komen. In het document staat dat het ‘is gebaseerd op de meest actuele informatie van de GGD’.

In het document staat dat als iemand in de klas positief is getest, ‘onbeschermde’ personen voor 5 tot 10 dagen niet naar de hogeschool mag komen. ‘Beschermde’ mensen hoeven alleen een test te doen en mogen bij een negatieve uitslag gewoon weer naar school toe komen. Onder ‘beschermde’ personen vallen mensen die volledig gevaccineerd of minder dan zes maanden geleden positief getest zijn op COVID-19.

Klassen vallen volgens het Protocol bron- en contactonderzoek COVID-19 (RIVM) niet onder ‘nauwe contacten’. Daarom is er bij ‘bijzondere gevallen’ alleen een testadvies. De hogeschool bepaalt dus zelf dat ‘onbeschermde’ mensen voor 5 tot 10 dagen niet naar school mogen komen.

Geef een antwoord