Blanke influencer ondergaat operaties om Koreaans te worden

De Britse influencer Oli London zegt dat hij transraciaal is en heeft daarom meerdere operaties gedaan om Koreaans te worden.

De eenendertigjarige zanger heeft op Twitter onthult dat hij na jaren van onzekerheden en identiteitsproblemen eindelijk de stap heeft durven zetten om een non-binaire Koreaan te worden. Zijn nieuwe persoonlijke voornaamwoorden zijn nu them/they/kor/ean en zijn naam wil hij veranderen naar Park Jimin HueningKai Taeyong Imnida.

Met zo’n vijftien cosmetische ingrepen probeert London de K-pop ster Park Jimin van BTS te imiteren. Hij schijnt hier al mee begonnen te zijn in 2013, vertelde hij vorig jaar al aan de Daily Mail. Zijn idolisme gaat zelfs zo ver dat hij in Las Vegas met een kartonnen versie van Park Jimin is getrouwd.

De coming-out van London zorgde voor veel ophef op Twitter. Veel mensen geloven niet dat transraciaal zijn echt kan en beschuldigen de influencer daarom van culturele toe-eigening. Nadat London een regenboog versie van de Koreaanse vlag op Twitter plaatste reageerden ook veel Koreanen erg boos en teleurgesteld. Zo reageerde iemand: “Je kan non-binair zijn, dat is wie je bent, maar je bent niet en je zal nooit Koreaans zijn.” en een ander: “een Koreaan zijn is een nationaliteit, geen gender.” Dit meldde Skynews.

Oli begrijpt niets van de ophef. Zo reageert hij op Twitter: “Als je transseksueel kunt zijn, kun je ook TRANSRACIAAL zijn. Waarom meten mensen met twee maten & zijn ze zo hypocriet als ze mij bekritiseren omdat ik Koreaan ben. Het is hetzelfde als iemand die in het verkeerde lichaam geboren is en een man of een vrouw wil worden. Ik ben eigenlijk in het verkeerde lichaam geboren!”

Politieke commentatoren als Ben Shapiro en Paul Joseph Watson geven London gelijk. Zo legt Watson in een YouTube video op sarcastische wijze uit: “Wie kan hem tegenspreken? Zoals iedereen weet is het heel normaal dat iemand met twee X-chromosomen zich als man identificeert. Waarom kan een blanke zich dan niet als Aziaat identificeren? Jarenlang hebben ze ons verteld dat ras slechts een sociale constructie is.”

Geef een antwoord