Britse politie zet regenboog auto’s in tegen haatmisdaden

Verschillende Britse politie eenheden zullen een aantal regenboog auto’s gebruiken tijdens reguliere patrouilles. De politie hoopt dat deze auto’s mensen aanmoedigt om discriminerende incidenten en haatmisdaden te melden bij de politie. Ook denken ze dat deze wagens mensen van de LGBT-gemeenschap meer vertrouwen zullen geven.

Hoewel de Britse politie al verschillende regenboog auto’s bezat voor speciale PRIDE-gelegenheden, legt politiechef Julie Cooke op Instagram uit dat deze regenboog auto’s nu ook op normale diensten zullen worden gebruikt door reguliere politieagenten. Ze benadrukt dat de auto’s ervoor zijn bedoelt om mensen aan te moedigen om relatief kleine haat-misdaden ook te rapporteren bij de politie, bijvoorbeeld haatdragende berichten op sociale media. Verder zijn de auto’s naast de LGBT-gemeenschap ook bedoelt om vertrouwen te geven aan andere minderheidsgroepen.

Verschillende mensen zijn kritisch over de regenboog auto’s van politie. Zo vinden sommigen dat de politie zich op serieuze problemen zou moeten focussen, bijvoorbeeld het stijgende aantal steekpartijen. Het belastinggeld van Britse burgers zou niet moeten gaan naar politieke uitingen op politie auto’s stellen sommigen. Cooke zegt echter op Instagram dat de “kosten vrij minimaal” zijn, maar de impact “is enorm”.

Geef een antwoord