Gommers kritisch over 2G en geheime OMT-adviezen

Diederik Gommers heeft hij zich kritisch uitgelaten over het aanstormend 2G-beleid en de geheimzinnigheid van de OMT-adviezen. Kort hierna werd bekend dat hij in 2022 stopt als lid van het Outbreak Management Team. Ook zei hij op de Belgische radio dat zestig procent van de besmettingen bij volledig gevaccineerden vandaan komt. Dit meldt onder andere Geen Stijl.

In februari 2022 stopt Gommers bij het OMT omdat zijn termijn als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) dan is beëindigd. Volgens NU.nl vindt hij dit niet erg:  “Ik vind het ook heerlijk om weer te verdwijnen in de anonimiteit.”

Gommers is een bekend OMT lid die vaak in de media zich uitspreekt over het coronabeleid en de koers van de overheid. Hij is een fervent voorstander van de massavaccinatie, maar is altijd terughoudend geweest over het opschalen van de Intensive Care omdat mensen zich dan zouden vervelen.

Toch sprak hij zich op Radio 1 uit tegen het 2G-beleid. Hij vindt dat zulk beleid niet strookt met de Nederlandse vrijheid en ook ineffectief is omdat ook gevaccineerden corona kunnen overdragen. Ook maakt hij zich zorgen over de mogelijke tweedeling die dit beleid in de samenleving zou creëren. Onder zulke maatregelen zouden alleen gevaccineerden en ex-corona patiënten toegang krijgen tot daarvoor aangemerkte plekken, zoals restaurants. Een negatieve PCR of antigeen test zou dan niet meer volstaan.

Daarnaast zei hij op de Belgische radio dat het “het heeft helemaal geen zin of je wel of niet gevaccineerd bent.” Gommers legt uit dat het vaccin namelijk nauwelijks helpt om transmissie te voorkomen en zegt “meer dan zestig procent van de besmettingen zijn bij volledig gevaccineerden.”

Tot slot vindt hij het erg lastig dat de overheid de OMT-adviezen niet openbaar maakt. Zo verschuilt de overheid zich namelijk vaak achter deze adviezen, terwijl die volgens Gommers soms helemaal niet zijn gegeven. Dit zei hij op radio 538.

Geef een antwoord