Elon Musk kritisch over hoge commissies van App Store

Succesvol ondernemer en CEO van Tesla, Elon Musk, heeft op Twitter kritiek geuit over het commissiebeleid van de App Store. De dertig procent commissie die Apple eist noemt hij “compleet onredelijk”. Hij noemt de hoge tarieven zelfs “een de facto globale belasting op het Internet.”

Zo schreef Musk afgelopen vrijdag op Twitter: “Apple vraagt te veel geld. 30 procent afdracht betalen voor werk dat bijna niet incrementeel is, is compleet onredelijk.” Daaraan voegt hij toe dat spelontwikkelaar Epic Games “niet had gekozen voor eigen betaalmiddelen als de commissies eerlijker waren”.

De zakenman doelt hier op de beslissing van de ontwikkelaar van Fortnite om de hoge commissies van Apple te omzeilen met een eigen betaalsysteem. Aangezien dit tegen de regels is van Apple, verwijderde de techgigant het spel uit de App Store. Vanwege dit conflict stonden beide bedrijven afgelopen mei in de rechtszaal. Hier pleitte Epic Games voor lagere tarieven en meer openheid vanuit Apple. De ontwikkelaar stelt dat bedrijven noodgedwongen deze tarieven betalen omdat het de enige manier is om hun product aan iOS-gebruikers aan te bieden. Apple verdedigt de hoge commissies door te verwijzen naar de hoge kwaliteitseisen. Later dit jaar wordt de uitspraak verwacht volgens Tweakers.net.

Ook voor ons, Rechts Dagblad, is het nog niet mogelijk onze app aan te bieden in de App Store vanwege de hoge prijzen. Dus steun ons door Premium-lid te worden voor 2,00 per maand of doneer! En voor de Android-gebruikers; download de app hier in de Google Play Store.

Geef een antwoord