Opinie: De sociale media klopjacht op rechts Nederland

Zoals jullie wellicht weten schreef ik verleden week een kritische column over het fictieve begrip dat we kennen als ‘genderneutraliteit’ op mijn Instagram. Ik kreeg veel positieve reacties en ik vond het prachtig om te zien dat er een fatsoenlijke discussie ontstond in de commentaarsectie.

Maar, het was van korte duur. Ongeveer 2 uur na het posten van mijn column, waar ik gewoon biologische- en sociologische feiten naar boven haalde, werd hij van Instagram verwijderd. Ik zou mensen beledigd hebben en de regels overtreden hebben die Instagram stelt om haar community vredig te houden.

Instagram = Linksstagram? Ja, dat lijkt mij een toepasselijke term. Er wordt volop gepost over Black Lives Matter. Racistische stukken over het trappen van Zwarte Piet in het gezicht, de eeuwenlange onzin over witte mensen die niet gediscrimineerd kunnen worden, en klimaatgezeik (onderwerpen die op de linkse agenda staan) krijgen alle ruimte om zich op Linksstagram te verspreiden. Maar, zodra een rechts persoon zich een keer kritisch uit over een links onderwerp dat gevoelig ligt, dan is het huis opeens te klein.

Wat ik duidelijk wil maken is: Instagram heeft een politieke kleur, en ze zijn bezig om, op selectieve wijze, rechtse mensen hun vrijheid van meningsuiting in te perken. Want, heb ik daadwerkelijk iemand beledigd? Is het een belediging om te zeggen dat genderneutraliteit biologisch onmogelijk is, en dat het enkel een psychisch onderwerp is? Heb ik gescholden over mensen die beweren genderneutraal te zijn? Nee, absoluut niet. Met beledigen kom je er namelijk niet.

Wat ik wil zeggen is: We mogen ons niet de mond laten snoeren, doordat Instagram in strijd handelt met de vrijheid van meningsuiting. Stop deze censuur en deze linkse verheerlijking.

Door: Rechtse Jongeren